Wat zijn WordPress plugins

WordPress plugins voegen features en tools toe aan de WordPress website. WordPress plugins worden ook wel WordPress addons of WordPress extensies genoemd. Deze plugins kunnen je helpen bij het bewerken van de indeling van de website. Daarnaast kunnen plugins je helpen met SEO. Een veelgebruikte SEO tool is Yoast SEO.

Wat voor WordPress plugin

Er zijn veel verschillende soorten plugins voor verschillende doelen. Zoals boven beschreven zijn er plugins voor SEO en paginabewerkingen. De mogelijkheden van plugins zijn echter nog groter. Je kunt eenvoudig zoeken op plugins in google maar WordPress heeft zelf ook een zoekmachine voor plugins. Deze vind je in jouw eigen WordPress webwinkel:

Plugins > Nieuwe plugin > Zoekbalk (rechtsboven)

Nuttige plugins voor WordPress webwinkels

  • Yoast SEO
    Een SEO plugin om jouw website optimaal te maken voor Search Engine Optimalisation.
  • WooCommerce
    Een online winkelsysteem. WooCommerce helpt je bij het maken van overzichtelijke producten, de Checkout. Daarnaast kun je klantgegevens bekijken en de bestellingen afronden via WooCommerce
  • Site Kit by Google
    Een plugin van Google die je helpt om Google Analytics en andere tools van google te installeren. Door de tool te installeren krijg je een dashbord met alle gegevens van de verschillende tools binnen jouw WordPress backend.