Wat zijn meta titles?

Meta title is de titel van de webpagina. Het wordt ook wel een title tag of page title genoemd. De handige plugin Yoast SEO laat je deze meta titles eenvoudig aanpassen en geeft je tips waar nodig. hieronder vind je een afbeelding van de meta titles.

Yoast SEO is een gratis plugin waar je heel gemakkelijk de metatitles mee kunt aanpassen. Er bestaat ook een premium variant, voor beginners is de gratis versie geschikt.

Je ziet dat de eerste meta title te lang is en dat de onderste meta title meer zoekwoorden kan bevatten.

Meta titles verbeteren

het verbeteren van meta titels kan ervoor zorgen dat de pagina’s van jouw webwinkel beter worden getoond op de verschillende zoekmachines.

Waar moet je op letten bij het aanpassen van de meta titles?

Wanneer je een titel maakt is het belangrijk dat je relevante informatie benoemd. Dit doe je door het onderwerp te benoemen en bepaalde keywords (zoekwoorden) toe te voegen. Het is ook belangrijk dat je deze titel niet te lang maakt dan krijg je strafpunten van Google en word je over het algemeen iets lager getoond.
Een juiste metatitle bevat vaakgezochte zoekwoorden en het onderwerp. De metatitle is ook niet groter dan 60 karakters. Met Moz title tag kun je de lengte checken om er zeker van te zijn dat de titel niet te lang is.