Van plan om een wordpress webshop te starten, dan zijn dit de 5 plugins die wordpresswebwinkel.com jouw aanraadt.

Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om de juiste plugins te kiezen aan het begin? Bij het bouwen van een WordPress webshop is het van belang dat je bepaald instellingen goed aanpast. Wanneer dit een keer juist is gebeurt kun je er lang mee werken. Dit betekent dat wanneer je een groeiende webshop hebt, je jezelf niet meer druk hoeft te maken over deze ‘simpele’ zaken.
Hierdoor kun je kosten besparen aan het begin van jouw wordpress webwinkel.

Kiezen van WordPress e-commerce plugin

Er zijn een hoop soorten plugins voor een webshop, maar wat zijn de juiste? simpele voorbeelden zijn thema’s die gericht zijn op het verkopen van digitale producten zoals foto’s, e-boeken of software. Dit kan perfect zijn, maar als je op zoek bent naar een thema voor fysieke producten kan dit zeer frustrerend zijn bij het instellen.

5 Tips bij het zoeken van e-commerce plugins

  • Betaalmogelijkheden: Wanneer je een payment provider hebt gekozen, dan is het natuurlijk wel handig dat deze word ondersteunt door de desbetreffende tool.
  • persoonlijke opmaak: Wanneer je zelf niet zo sterk bent in het aanpassen of schrijven van code, dan is het soms zeer moeilijk om de stijl van bepaalde plugins aan te passen. De stijl van bepaalde pagina’s is de eerste indruk van de bezoeker, zorg er daarom voor dat deze er strak uitziet.
  • Ondersteuning van derde: Is het mogelijk om producten te gebruiken van derde? Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een invulveld. Het word een stuk makkelijker als je deze direct kunt koppelen aan jouw nieuwsbriefsysteem.
  • Ondersteuning: veel mensen vinden het belangrijk om een goede ondersteuning te krijgen wanneer iets fout gaat bij bepaalde plugins. Dit is zeer persoonlijk, maar de bij de meeste plugins betaal je voor de service.

WooCommerce plugin

Een veel aangeraden plugin is WooCommerce. Deze e-commerce plugin geeft je overzicht bij het instellen en verwerken van orders voor zowel digitale product als fysieke producten.

Daarnaast heeft WooCommerce ook veel uitbreidingsmogelijkheden, zowel gratis versies als betaalde mogelijkheden. Doordat deze plugin veel word gebruikten worden er ook veel soorten extra plugins voor gemaakt.